Svaki tretman Biologique Recherche, bilo u salonu ili  kod kuće započinje primjenom jednog od mlijeka, Lait VIP O2 i jednim od losiona P50.

Mlijeko za njegu lica i uklanjanje šminke Lait VIP O2 štiti od vanjskih uticaja i osvježava ten te smiruje i hidratizira zahvaljujući vitaminima F, E i A te kisiku. Nakon mlijeka za njegu lica nanosi se Lotion P50 (ili P50V, P50W, P50 PIGM 400 ovisno o tipu kože) koji regulira Ph kože i dovodi je u ravnotežu, sa eksfolijacijskim djelovanjem, hidratizira, pročišćava i kontrolira izlučivanje sebuma sa svojim sastojcima: AHA voćnim kiselinama, BHA voćnim kiselinama, jabučnom octu, sumporu, vitaminu B3 te ekstraktu timijana, hrena, mirte i luka.

Biologique Recherche ne proizvodi pilinge za lice, jer ih smatra preagresivnima. Lotion P50 se koristi nakon njege lica sa jednim od mlijeka svaki dan. On potiče obnavljanje epiderme i pomaže regulirati sintezu melanina dok uvažava specifičnosti kože i štiti je. Predstavlja cjelovito rješenje da bi se postigla svijetla i blistava koža, ujednačen i svijetao ten.

Biologique Recherche proizvodi efikasno djeluju jer pospješuju aktivnosti same kože – potpuno su prirodni, ne sadrže mirise i nisu agresivana za korištenje. Dešava se da osobe koje imaju osjetljivu kožu, sklonu reakcijama, obično godinama tragaju za efikasnom njegom kože, sve do momenta kada upoznaju balgodeti Biologique Recherch proizvoda.

Uz savršene, iznenađujuće učinkovite, reklo bi se čarobne proizvode Biologique Recherche vaše lice spremnije dočekuje godine.

Prvi koraci u Biologique Recherche tretmanu njege lica

Svaki tretman Biologique Recherche, bilo u salonu ili  kod kuće započinje primjenom jednog od mlijeka, Lait VIP O2 i jednim od losiona P50. Mlijeko za njegu lica i uklanjanje šminke Lait VIP O2 štiti od vanjskih uticaja i osvježava ten te smiruje i hidratizira zahvaljujući vitaminima F, E i
Posted: 31 Marta, 2020 By: Comment: 0

Patchs Défatigants

Maska od bioceluloze za zaglađivanje područja oko očiju i protiv podbuhlosti  

 

Naše oči govore mnogo o našoj dobi i načinu života. Područje oko očiju je vrlo atipičan dio lica. Koža područja oko očiju je najtanji, najkrhkiji i najaktivniji dio tijela. Ona je 3 do 5 puta tanja od kože ostatka lica. Zato zahtijeva posebnu pažnju. Njena osjetljivost i neprekidno pomicanje čine područje oko očiju posebno sklonim stvaranju znakova umora (vrećice, podočnjaci, nedostatak sjaja) i starenja (bore, dehidracijske borice, gubitak čvrstoće).

 

RJEŠENJE BIOLOGIQUE RECHERCHE

Kao odgovor na problematiku znakova umora i starenja područja oko očiju, Biologique Recherche je razvio svoj inovativni proizvod: Patches Défatigants. Oni su kombinacija inovativne podloge od bioceluloze, u obliku “pincete” i aktivnih sastoja sastojaka koji su prilagođeni tankom i krhkom području oko očiju.

Patches Défatigants izrađeni su od prirodnih bioceluloznih vlakana, prethodno su natopljeni formulom obogaćenom aktivnim sastojcima protiv podbuhlosti, podočnjaka i bora.

Odmah se smanjuje podbuhlost, koža je zaglađena i podignuta, a bore i borice su manje vidljive, te oči izgledaju odmorne.

Tanak poput membrane, bioceluloza, čija su vlakna 1000 puta tanja od promjera vlasi kose, pruža izuzetnu moć upijanja i bioraspoloživosti. Može zadržati do 100 puta više od svoje suhe težine. Bioceluloza djeluje kao drugi sloj kože: 10 puta je učinkovitija od konvencionalnih maski! Biologique Recherche na taj način pruža novi doživljaj njege koji kombinira inovativnost, udobnost i učinak u unaprijed doziranom obliku.

Djelovanje* 

 • Odmah smanjuje znakove umora na području oko očiju.
 • Smanjuje podbuhlost iznad i ispod očiju.
 • Zaglađuje i podiže bore i dehidracijske borice.
 • Poboljšava čvrstoću i tonus područja oko očiju.
 • Posvjetljava podočnjake za blistave oči.
 • Pruža osjećaj svježine i lakoće.

 

Rezultati*

 • Učinak protiv umora smanjen je kod 100 posto volontera nakon prve primjene.
 • Podbuhlost je smanjena za 19% posto, podočnjaci za 19 %, a dehidracijske borice za 13%.
 • Odmah vidljivi rezultati zatezanje, zaglađivanja i protiv bora.
 • Oči su sjajnije i manje umorne nakon 3 primjene (jednom sedmično).

 

KONCENTRAT AKTIVNIH SASTOJAKA PROTIV PODOČNJAKA, BORA I PODBUHLOSTI

 • Protiv podbuhlosti: dipeptidi protiv podbuhlosti, kofein
 • Protiv dehidracijskih borica: hijaluronska kiselina
 • Protiv podočnjaka: kompleks matrikines i flavonoida
 • Protiv bora: ekstrakt svilenog drvena, ekstrakt manioke, polisaharidi bogati fukozom

NAČIN UPOTREBE

Korak 1: Očistite i osušite kožu. Rastvorite aluminijsku vrećicu na dvoje. Obje obloga nalaze se između plavičastog netkanog tekstila i bijelog najlona. Uklonite plavičasti netkani materijal i odvojite oblogu od najlona.

Korak2: Postavite prethodno namočenu bioceluloznu oblogu na područje oko oka tako da je širi dio ispod, a uži dio iznad oka. Ponovite isto za drugo oko.

Korak 3: Ostavite da djeluje 15 minuta, uklonite obloge i laganim kružnim pokretima masirajte dok se ne upije višak seruma.

 

MJERE OPREZA

Nanijeti na čistu i suhu kožu područja oko očiju. Proizvod za jednokratnu upotrebu. Samo za vanjsku upotrebu.

 

FORMATI

Format za maloprodaju: Kutijica od  3 kesice x 2 flastera

Formati za profesionalnu upotrebu: 10 kesica x 2 flastera

Maska za zaglađivanje područja oko očiju

Patchs Défatigants Maska od bioceluloze za zaglađivanje područja oko očiju i protiv podbuhlosti     Naše oči govore mnogo o našoj dobi i načinu života. Područje oko očiju je vrlo atipičan dio lica. Koža područja oko očiju je najtanji, najkrhkiji i najaktivniji dio tijela. Ona je 3 do 5
Posted: 20 Jula, 2019 By:

Biologique Recherche Micro-Puncture Lab

Starenje tkiva je složen proces i nastaje kao neizbježna lančana reakcija. U dobi između 20 i 80 godina, broj dermalnih fibroblasta, stanica koje proizvode kolagen i elastin, u dermi se smanjuje na polovinu.

 

Biologique Recherche kompletnu strategiju njege kože temelji na tijesnim odnosima između derme i epiderme, dva zasebna sloja koja su u stalnoj vezi.

Pretpostavka je da se regeneracijsko djelovanje na gornjem sloju kože (epiderma i stratum corneum) složenom interakcijom ćeijskih signala koji se probijaju kroz te slojeve može proširiti do najdubljih područja funkcionalne cjeline koju nazivamo kožom.

Biologique Recherche METODA MICRO-PUNCTURE LAB je nova dimenzija kozmetičke tehnike pri čemu se koristi aktivan funkcionalni instrument koji s velikom preciznošću djeluje na dermo-epidermalnu razmjenu te pojačava rezultate drugih Biologique Recherche tehnika.

Ova se metoda temelji na površinskim mikrostimulacijama na dubinu od 0,25 mm u kožu (cilja se strogo intraepidermalna zona bez rizika od krvarenja).
Tehnika je gotovo bezbolna. Koriste se sterilne igle samo za jedno upotrebu. Učinci koji se postižu su stimulacija intra-dermalne proizvodnje kolagena i povećana propusnost za Cocktail d’Actifs Régénérants.

Za razliku od mezoterapijskog valjka, Micro-Puncture Lab ne podiže epidermu i stoga ne uzrokuje ozljede. Osim toga, površina primjene igala s promjerom oko 1 cm znatno je tačnija od valjka, te pruža ciljane i potpuno kontrolirane rezultate.

✨Revitalizira epidermu oslobađanjem dodatnih esencijalnih aktivnih sastojaka.
✨Posvjetljava ten.
✨Potiče popravak tkiva i reaktivira proces proizvodnje vlakana zahvaljujući njihovoj visokoj koncentraciji u epidermalnim i dermalnim citokinima, s korektivnim djelovanjem na bore i borice.
✨Zaglađuje i popunjava epidermu.
✨Pomaže smanjiti opuštanje kože zbog preranog procesa starenja.
✨Općenito poboljšava čvrstoću.
✨Pomaže u borbi protiv znakova preranog starenja kože.
✨Koža je bolje hidratizirana i vraća joj se elastičnost i glatkoća.

 

Rezultati su vidljivi nakon prvog postupka, a učinak je se kumulira sa svakim dodatnim postupkom. Ten je blistaviji i ujednačen, opuštena koža ostavlja dojam da je punija, restrukturirana i zategnuta. Koža izgleda »popunjenija«, lice je pomlađeno i manje umorno. Rezultati su posve prirodni, bez neprirodnog ili usiljenog izgleda

 

Idealan je za:
✨Ugaslu kožu kojoj nedostaje blistavosti, nesavršenu, dehidriranu kožu, kožu koja pokazuje znakove preranog starenja, borice i bore te smanjeni stupanj zategnutosti.
✨U slučaju oslabljenog oblika lica i kapaka, opuštene kože na području vrata i dekoltea.
✨U slučaju znakova promjena zbog vanjskih faktora toksičnosti,
✨Kod pigmentacija, izloženost suncu, diskromijskih ožiljaka nakon laserskog tretmana,
✨Kod promjena na površini kože kod pušača.

 

 

 

Idealan je i u kozmetičkoj medicini:
✨Kod priprema za postupke plastične hirurgije lica, laserskog obnavljanja površine kože ili medicinskog laserskog (IPL) tretmana kože, priprema za termo tretman.
✨Nakon kozmetičkog medicinskog postupka i hirurških zahvata za ubrzavanje procesa obnavljanja kože.
✨U korektivnim postupcima za pigmentirane ožiljke i ožiljke od akni.
✨U njezi obnove ravnoteže za hiperkeratinizirana trenutna stanja kože i hiperseboroičnu kožu

Više o tretmanima Biologique Recherche pročitajte OVDJE.

Saveznik protiv znakova preranog starenja kože

Biologique Recherche Micro-Puncture Lab Starenje tkiva je složen proces i nastaje kao neizbježna lančana reakcija. U dobi između 20 i 80 godina, broj dermalnih fibroblasta, stanica koje proizvode kolagen i elastin, u dermi se smanjuje na polovinu.   Biologique Recherche kompletnu strategiju njege kože temelji na tijesnim odnosima između derme
Posted: 20 Jula, 2019 By: Comment: 0

The Remodeling Face®

Širom otvoreno oko, izraženije jagodice, ublažene bore i jasno definisan oval lica, samo su neki od rezultata koji se postižu aparatom Remodeling Face®

 

Aparat Remodeling Face® primjenjuje vrhunsku bio-elektroterapiju u personalizovanim kozmetičkim tretmanima. Radi postizanja što boljih efekata, tretmani Biologique Recherche mogu se raditi u kombinaciji sa aparatom Remodeling Face®. Isključivo zahvaljujući stručnom znanju, dobrom poznavanju mišića lica, preciznim metodama rada i osjećaju za volumen i oblik mogu se maksimalno iskoristiti sve prednosti aparata Remodeling Face®

Napredni tretman primjenom dostignuća iz bioelektronike za personalizovanu njegu kože. Kombinacijom četiri struje postižu se odmah vidljivi i dugotrajni rezultati.

 

 

 

 

 

Aparat Remodeling Face® radi na principu 3 tipa električnih struja i jednog tipa radiotalasa (visoka frekvenca)

 • Galvanska struja.– Jednosmjerna kontinuirana struja koja pospješuje bioraspoloživost. Galvanska struja čisti i pročišćava epiderm stimulacijom saponifikacije masnih kiselina u sebumu (deskvamacija). Takođe pospješuje bioraspoloživost jonizujućih agenasa (jonizacija). Zahvaljujući svom vazomotornom dejstvu, mijenja prečnik kapilara i na taj način stimuliše mikrocirkulaciju.

Bolja cirkulacija u krvotoku i limfnom sistemu pobošljava i oksigenaciju čime koža dobija na tonusu i sjaju.

Koža izgleda glatko jer su odstranjene površinske izumrle ćelije.

Dublje i pliće bore su ublažene zahvaljujći prodiranju hidrosolubilnih supstanci.

 • Struja srednje frekvencije modulisana u struju niske frekvencije.– Ovu polarizovanu jednosmjernu struju koja ima miotonični efekat i efekat remodelovanja, proizvodi generator naizmjenične struje. Zahvaljujući brzim ponavljanjima i pulsacijama ova struja ne prouzrokuje zagrijavanje niti opekotine, a stimuliše mišiće lica. Strujom srednje frekvencije harmonično se radi na mišićima a koristi od ovakve dodatne stimulacije se uvećavaju sa svakom dodatnom seansom. Ovo je pravi fitnes tretman za lice!
 • Atermička impulsna struja visoke frekvencije.– Radio talas u opsegu od 3MHz do 30 MHz stimuliše funkcije epiderma i uspostavlja njihov balans. Sa strujom visoke frekvencije radi se na “dubljim nivoima” i to je faza tretmana kada se radi dinamizacija. Dopunjuje dejstvo galvanske struje i struje srednje frekvencije za efekat optimalne regeneracije.
 • Elektroporacija.– Impulsna struja visoke frekvencije kojom se postiže propustljivost gornjeg sloja epiderma i pospješuje prodiranje aktivnih sastojaka u ćelije stvaranjem većeg broja privremenih otvora na površini ćelija.

 

Tretmani aparatom Remodeling Face® su suptilna interakcija struja, seruma i epiderma

Remodeling Face® kombinuje moć električne struje sa snagom proizvoda Biologique Recherche čime se ojačava koža zahvaljujući stimulaciji ćelija epiderma.

Ove četiri struje mogu se primjenjivati ili pojedinačno ili kombinovano u čitavom spektru personalizovanih tretmana za sva stanja kože. Tako nastaje suptilna interakcija struja, seruma i epiderma. Precizno podešavanje parametara omogućava aktiviranje remodelovanja, kako na kutanom tako i na mišićnom nivou. Aparat Remodeling Face® i ekskluzivni proizvodi za njegu kože firme Biologique Recherche imaju komplementarno dejstvo i međusobno pojačavaju efekte.

 

Tretmani sa aparatom Remodeling Face® mogu se podijeliti u dvije faze.

1. Faza uspostavljanja balansa radi pripreme kože za bolju apsorpciju seruma za njegu kože

Prvi korak u svakom tretmanu Biologique Recherche jeste uspostavljanje balansa na nivou epiderma. To se postiže upotrebom najprije mlijeka za čišćenje, zatim Losiona P50 i maski. Nanošenje maske može se kombinovati sa elektrostimulacijom pomoću aparata Remodeling Face®. Ovo je ključni momenat u pripremnoj fazi tretmana aparatom Remodeling Face®.

Izbor maski zavisi od stepena hidriranosti kože, tonusa mišića koje treba tretirati, debljine kože i konkretnih problema, kao što je lučenje sebuma, alergijska osjetljivost, itd.

2. Faza njege: aktivacija seruma pomoću struja na epidermalnom “interfejsu”

Zahvaljujući fazi u kojoj je uspostavljen balans, koža je spremna da primi autentične serume i pojedine ciljane serume i/ili završne serume. Polipeptidi i proteini iz autentičnih seruma su amfoterne supstance koje mogu reagovati i kao kiseline i kao baze. Pod dejstvom električnog polja koje stvara aparat Remodeling Face®, ovi naelektrisani molekuli kreću se ili ka pozitivnom ili ka negativnom polu elektroda. Molekuli rastvorljivi u serumima su preveliki da bi omogućili ovim supstancama da prodru ali električno polje i promjena u pH vrijednosti na određenom mjestu na epidermu pospješuju bioraspoloživost prisutnih peptida i polipeptida.

 

Efekti tretmana aparatom Remodeling Face®

Aparatom Remodeling Face postiže se remodelovanje lica, vrata i dekoltea sa efikasnim dejstvom na teksturu i volumen. Pomaže da se smanje podočnjaci i tonifikuje kapke tako da oči djeluju otvorenije. Poboljšava kvalitet epiderma i tonus mišića. Efekat liftinga je nevjerovatan, momentalno vidljiv i dugotrajan. Revitalizacija epiderma je vidljiva već poslije prvog tretmana.

Služi i kao priprema kožnog tkiva za hirurške estetske intervencije i poboljšava postoperativne rezultate.

Pospješuje prodiranje i raspoloživost odabranih aktivnih hidrosolubilnih sastojaka tako što privremeno smanjuje otpor rožastog sloja (stratum corneum) i stvara veći broj privremenih otvora na površini ćelija.

Kontraindikacije

Aparat Remodeling Face® ne smije se koristiti u sljedećim slučajevima: pejsmejker, trudnoća, febrilna stanja, povišena temperatura, potvrđena dijagnoza karcinoma.  Ne preporučuje se ni lokalna primjena aparata u slučaju infekcija zuba, usta ili kože, ozljeda na koži, ukoliko postoje implanti u blizini jagodica i očiju, ukoliko je ubrizgan botoks i aplikovani fileri.

 

Više o tretmanima pročitajte OVDJE.

Aparat koji remodeluje lice, vrat i dekolte

The Remodeling Face® Širom otvoreno oko, izraženije jagodice, ublažene bore i jasno definisan oval lica, samo su neki od rezultata koji se postižu aparatom Remodeling Face®   Aparat Remodeling Face® primjenjuje vrhunsku bio-elektroterapiju u personalizovanim kozmetičkim tretmanima. Radi postizanja što boljih efekata, tretmani Biologique Recherche mogu se raditi u
Posted: 25 Juna, 2019 By:

Le Grand Sérum

Eliksir sublimator

Za kožu podložnu preranom starenju

Od svih aspekata starenja, najvidljiviji su oni koji su povezani sa kožom. Iako kvalitet kože djelomično spada u naše genetsko nasljeđe,  starenje kože očituje se sve ranije i ranije i naglašeno je hormonskim nedostatcima menopauze, pretjeranim izlaganjem suncu i svim situacijama oksidativnog stresa usljed štetnog djelovanja viška slobodnih radikala.

Stoga zaustavljanje produkcije hormona estrogena inducira smanjenje vlakana kolagena i elastina. Stanice derme mijenjaju čak i koheziju tih stanica, koža se opušta i gubi fleksibilnost. S druge strane, ultraljubičaste zrake ubrzavaju degradaciju sastojaka kože u pogledu njene konstrukcije. Koža postaje tanja i manje otporna.

U mladom organizmu, slobodni radikali, nestabilne molekule našeg metabolizma , uglavnom bivaju zarobljeni i pretvoreni u supstancu pomoću sistema protiv slobodnih radikala. Ova linija odbrane gubi svoju djelotvornost tokom vremena. Kada su slobodni radikali u prekomjernim količinama u tijelu, napadaju stanične membrane i našu dragocjenu DNA. Dakle, oni su odgovorni za prerano starenje, uzrokujući degradaciju kolagena i naglašavanje bora.

Koža lica je tanja i manje otporna od kože tijela, te je izložena svim vanjskim agresijama kao što je sunčevo zračenje. Stoga joj je potrebno pružiti prilagođene tretmane.

 

Odgovor iz kompanije Biologique Recherche:

 

Prije deset godina Yvan Allouche, osnivač Biologique-recherche, napravio je  je Grand Millesime. Danas, njegov sin, doktor Philippe Allouche sa svojim timom, prepisuje ovaj koncentrat  koji pruža zdrav i živahan sjaj  kože, ali sada više kao zaštitni, ali i više upućen na osjetila. Le Grand Serum je pravi koncentrat za tretman koji nudi trajnu blistavost lica. Bezvremenski serum sa trenutnim djelovanjem. Ograničena serija i ekskluzivna po kvaliteti  formule i načinu prezentiranja i pakovanja.

Formula najbogatija aktivnim sastojcima od svih seruma Biologique Recherche

Sa 27 aktivnih sastojaka, Le Grand Serum je sveprisutni serum koji omogućava globalno djelovanje. Kožu čini otpornijom na starenje i  agresije. Eliksir sublimator, djeluje kao pravi koncentrat ljepote čiji se učinci postepeno intenziviraju tokom primjene. Preporučuje se za sva stanja kože (Instants de Peau®)

 

 

Djelovanje:

– Pomaže u sprečavanju preranog starenja epiderme.

– Podiže tonus, revitalizira i smiruje kožu.

– Pomaže jačanju prirodnog sistema odbrane kože.

– Osvjetljava ten i vlaži gornje slojeve epiderme.

Rezultati:        

– Izuzetan rezultat, vraća volumen, podiže tonus  i osvjetljava kožu

– Koži pruža istinski zdrav i blistav izgled

 

Aktivni sastojci  protiv znakova preranog starenja epiderme: 

Aminokiseline, kompleks na bazi ekstrakta zove, kestena i odgaline, ekstrakt potočarke.

Aktivni sastojci protiv slobodnih radikala: 

Ekstrakt mimoze, ekstrakt brusnice, ekstrakt Wasabi, vitamin B1, B6, PP, jabučni ocat.

Umirujući aktivni sastojci: 

Polisaharidi bogati Rhamnosom, ekstraktom Kudzu, Karvanovim esencijalnim uljem, esencijalnim uljem jasmina.

Aktivni sastojci za vlaženje: 

Rekonstituirani prirodni faktori hidratacije, hijaluronska kiselina, hrizobian guma, ekstrakt svile, glukonolakton, vitamini B3.

Aktivni sastojci za tonus: 

Ekstrakt krastavca, kompleks na bazi ekstrakta vještičje lijeske (Hamamelis) i ekstrakta pljuskavice,  soka crne mahunice, esencijalnog ulja od metvice.

Doziranje:

Kod kuće: Ovaj serum čarobnog djelovanja može se primijeniti u kuri  od mjesec dana koja se može ponoviti. Na čistu kožu, nanesite  nekoliko kapi seruma Le Grand Sérum na cijelo lice, vrat i dekolte, ujutro i / ili navečer, laganim pokretima prema gore.

Napomena: Budući da je tako koncentriran i bogat aktivnim sastojcima, Le Grand Sérum se može koristiti sam. Međutim, u slučaju zrele kože, može se nanositi nakon preporučene kreme.

Format: za široku potrošnju: Bočica od 30 ml.

 

Više o ovom serumu pročitajte na linku OVDJE.

 

Le Grand, serum sa čak 27 aktivnih sastojaka

Le Grand Sérum Eliksir sublimator Za kožu podložnu preranom starenju Od svih aspekata starenja, najvidljiviji su oni koji su povezani sa kožom. Iako kvalitet kože djelomično spada u naše genetsko nasljeđe,  starenje kože očituje se sve ranije i ranije i naglašeno je hormonskim nedostatcima menopauze, pretjeranim izlaganjem suncu i svim
Posted: 26 Maja, 2019 By:

Sunce, najbolji (ne)prijatelj kože?

Izvor topline i ugode, sunce je nužan preduvjet za život na Zemlji. Umjereno izlaganje suncu pomaže u sintezi vitamina D, koji je potreban za vezivanje kalcija u kostima, kao i za lučenje melatonina, poznatog po svom antidepresivnom djelovanju. Međutim, prekomjerno izlaganje može imati štetne posljedice za organizam, a posebno za kožu, na koju djeluju tri vrste sunčevog  zračenja:

UVB zrake, najsnažnija vrsta zračenja, utiču samo na epidermu, gornji sloj kože. One uzrokuju eritem, obično poznat kao opekline od sunca, što se očituje kao crvenilo kože i kongestija. Stvaraju također slobodne radikale, koji mogu oštetiti DNK i proteine u stanicama kože.

UVA zrake, manje su snažne, dosežu do derme, koja se nalazi ispod epiderme, te uzrokuju reakcije s dugotrajnijim posljedicama. Osobito doprinose preranom starenju kože, poznatom kao fotostarenje, što se očituje stvaranjem bora, gubitkom elastičnosti kožnog tkiva i dehidracijom gornjih slojeva epiderme.

Infracrvene zrake, prodiru u potkožna tkiva i povećavaju oštećenja uzrokovana UVA i UVB zrakama, izazivajući i oksidativni stres.

 

Za učinkovitu borbu protiv svih štetnih učinaka sunčevog zračenja, Biologique Recherche je razvio program njege u tri koraka prilagođen svim trenutnim stanjima kože (Instants de Peau©) podvrgnutim znatnoj izloženosti UV i infra- crvenim zrakama:

 

1 Prije izlaganja obnavljanje, zaštitu epiderme i poticanje preplanulosti.

2 Tokom izlaganja za stvaranje barijere koja kožu štiti od sunčevog zračenja.

3 Nakon izlaganja za smirivanje, oporavak i hidratizaciju kože.

 

 

PREPARATION U.V.

Priprema prije izlaganja suncu, poticanje prirodne preplanulosti, sprečavanje pojave pigmentnih mrlja i starenja kože.

Organizam je razvio različite načine prirodne zaštite od UV zračenja, kao što su povećanje debljine rožnatog sloja kože, pigmentacija kože te enzimski sustav popravka DNK. Ipak, tom je mehanizmu potrebno četiri sedmice da se razvije, zbog čega prvi stepen »sunčane metodologije« Biologique Recherche počinje prije izlaganja. Njega s Preparation U.V, bogatim aktivnim sastojcima prirodnog i biljnog porijekla, priprema kožu za optimalno primanje sunčevog zračenje već od  prvogizlaganja.
Djelovanje: Potiče sintezu melanina bez izlaganja suncu, potičući time prirodnu prepla- nulost kože, a da ona ne trpi štetne učinke sunčevog zračenja, zahvaljujući tri- peptidnom aktivatoru melanina, šećerima iz smeđih algi, ekstraktu konopljike i ulju bučinih sjemenki pomiješanim s pojačivačem. Spriječava pojavu pigmentnih mrlja i usporava starenje kože zahvaljujući ekstraktu morskog sastojka. Bori se protiv stvaranja slobodnih radikala zahvaljujući antioksidantnim tri- peptidima i uljanom ekstraktu ružmarina.
Upute za upotrebu: Preparation U.V. koristi se najmanje četiri sedmice prije prvog dužeg izlaganja suncu. Nanesite ujutro i navečer na lice, vrat i prsa nakon laganog pilinga s losionom P50 Biologique Recherche koji najbolje odgovara Trenutnom stanju kože (Instant de Peau©).

 

PROTECTION U.V. 

Temeljen na formuli »TripleShieldComplex©«, ovaj 100% prirodni Biologique Recherche ekskluzivni proizvod bez nanočestica štiti epidermu od UVA, UVB, kao i infracrvenog zračenja, ostajući pritom fotostabilan i vodootporan.

Koža raspolaže prirodnim sistemom zaštite koji joj omogućuje da se odupre niskim dozama UV zračenja. Uzastopno ili intenzivno izlaganje suncu zahtijeva korištenje vanjskog fotozaštitnog sistema kako bi se ograničilo oštećenje kože.

Protection U.V. kombinira 100% prirodne, mineralne filtre bez nanočestica, inovativne biljne aktivne sastojke i prirodni infracrveni filter. Ovaj Triple Shield Complex© osigurava zaštitu od cijelog spektra sunčevog zračenja opasnog za organizam. Štoviše, ova formula pomaže i u prevenciji starenja kože i dehidracije. Naposljetku, formula Protection U.V. sadrži faktor zaštite od sunca (SPF) 25, savršenu ravnotežu za preplanulu a zaštićenu kožu te najvišu zaštitu od UVA zraka  (PA +++)

Djelovanje: Štiti kožu od UVA i UVB zraka (mineralni filteri: titan dioksid, cinkov oksid i biljni filteri: karanja ulje, fitosteroli biljnog porijekla, zaštitni ester dobiven iz riže) i od infracrvenih zraka (ekstraktkoraline). Hidratizira epidermu i ograničava isušivanje kože (umirujući, anti-age i hidra- tantni aktivni sastojci protiv slobodnih radikala: Laminaria alge(ekstrakt). Pomaže u spriječavanju fotostarenja i pojave pigmentnih mrlja (morske dija-tomeja alge (ekstrakt). Umiruje epidermu (antiglikacijski aktivni sastojci: liposomalni komplekskar- nozina isilimarina).

Upute za upotrebu: Protection U.V. izdašno se nanosi na cijelo lice, vrat i prsa prije izlaganja suncu,  a zatim barem svaka dva sata za potpunu zaštitu.

 

REPARATION U.V.

Kompleksna formula njege bogate aktivnim sastojcima koja smiruje i regenerira kožu nakon izlaganja suncu te pritom usporava pojavu znakova starenja.

Nakon izlaganja suncu, koža može doživjeti upalnu reakciju, pocrvenjeti, nabubriti i postati bolna. Stanice epiderme dolaze tada do apoptoze, brzoodumiru i uklanjaju se ljuštenjem kože. Tako izgorena koža postaje zatim osjetljivija na sunce, jer su UVB zrake promijenile DNK stanica epiderme. Stoga je nužno   kožu umiriti nakon dužeg izlaganja suncu.

Tokom izlaganja UVA zrakama (koje predstavljaju 98% UV zraka na površini Zemlje), mogu se stvoriti slobodni radikali i izmijeniti DNK stanice derme, mijenjajući vlakna kolagena i elastina. Glikacija, tokom koje ta vlakna postaju kruta i gube svoja viskozno-elastična svojstva, uzrokuje pojavu bora ili pojačava već prisutne bore. Ova pojava, koja proizlazi iz reakcije između proteina kože (kolagen i elastin) i šećera, tako ubrzava starenje kože. Karnozin, koji se nalazi   u njezi Reparation U.V, zauzima mjesto proteina i reagira sa šećerom, tako da  su vlakna kolagena i elastina  zaštićena.

Djelovanje: Oporavlja i umiruje kožu nakon izlaganja suncu (smirujući aktivni sastojci: polisaharidi bogati ramnozom, ekstrakt biljke kudzu, kompleks aminokiselina). Hidratizira gornje slojeve epiderme (hidratantni aktivni sastojci: derivat hidra- tantnihšećera). Bori se protiv slobodnih radikala (aktivni sastojci protiv slobodnih radikala: ekstrakt mimoze, ekstrakt bijelog čaja). Bori se protiv znakova starenja izazvanih izlaganjem suncu (aktivni antiglikacijski sastojak: karnozin, polifenoli dobiveni od mlijeka čička i tokoferola). Spriječava deskvamaciju (relipidacijski aktivni sastojak: ekstrakt kvasca Pichia Anomala).

Upute za upotrebu: Reparation U.V. nanosi se na cijelo lice, vrat i prsa nakon izlaganja suncu, nježnim masiranjem do upijanja proizvoda, izbjegavajući dodir s očima.

 

Više o solarnim proizvodima pročitajte OVDJE.

Solarni proizvodi

Posted: 26 Maja, 2019 By: Comment: 0