Prvi koraci u Biologique Recherche tretmanu njege licaSvaki tretman Biologique Recherche, bilo u salonu ili  kod kuće započinje primjenom jednog od mlijeka, Lait VIP O2 i jednim od losiona P50.

Mlijeko za njegu lica i uklanjanje šminke Lait VIP O2 štiti od vanjskih uticaja i osvježava ten te smiruje i hidratizira zahvaljujući vitaminima F, E i A te kisiku. Nakon mlijeka za njegu lica nanosi se Lotion P50 (ili P50V, P50W, P50 PIGM 400 ovisno o tipu kože) koji regulira Ph kože i dovodi je u ravnotežu, sa eksfolijacijskim djelovanjem, hidratizira, pročišćava i kontrolira izlučivanje sebuma sa svojim sastojcima: AHA voćnim kiselinama, BHA voćnim kiselinama, jabučnom octu, sumporu, vitaminu B3 te ekstraktu timijana, hrena, mirte i luka.

Biologique Recherche ne proizvodi pilinge za lice, jer ih smatra preagresivnima. Lotion P50 se koristi nakon njege lica sa jednim od mlijeka svaki dan. On potiče obnavljanje epiderme i pomaže regulirati sintezu melanina dok uvažava specifičnosti kože i štiti je. Predstavlja cjelovito rješenje da bi se postigla svijetla i blistava koža, ujednačen i svijetao ten.

Biologique Recherche proizvodi efikasno djeluju jer pospješuju aktivnosti same kože – potpuno su prirodni, ne sadrže mirise i nisu agresivana za korištenje. Dešava se da osobe koje imaju osjetljivu kožu, sklonu reakcijama, obično godinama tragaju za efikasnom njegom kože, sve do momenta kada upoznaju balgodeti Biologique Recherch proizvoda.

Uz savršene, iznenađujuće učinkovite, reklo bi se čarobne proizvode Biologique Recherche vaše lice spremnije dočekuje godine.