Zahvaljujući kliničkom pristupu koncentriranim proizvodima, kao i originalnim i preciznim uputstvima za primjenu,
metodologija Biologique Recherche pruža nevjerovatnu efikasnost zbog koje uživa poseban ugled u svijetu kozmetike.
Autentičnost i uravnoteženost su srce i duša proizvoda Biologique Recherche.
Proizvodi i tretmani ove kuće zasnovani su na potpunom razumijevanje kože.

ČIŠĆENJE LICA

Naši proizvodi za čišćenje lica su mnogo više od “običnog” mlijeka za čišćenje, a upravo s njima počinje pripremna faza u njezi kože u salonu ili kod kuće.

Mlijeka za čišćenje Biologique Recherche omogućavaju da koža diše, ujednačavaju ten, uspostavljaju balans kože, hidriraju, čine kožu baršunastom i mekom. Uvjerite se u kvalitet naših mlijeka za čišćenje lica.

ciscenje-lica1

LOSIONI “ČUDO U BOČICI”

Losioni za regulaciju i blagi piling kože, najpoznatiji su i najprestižni proizvod i ključ njege kože Biologique Recherche. Svi naši tretmani započinju s ritualom losiona kojih imamo četiri vrste za različite tipove kože: P50, P50V, P50W i P400 PIGM.
Oni prate prirodni proces pilinga i rekonstrukciju epiderme. Nježno uklanjaju mrtve stanice kože, reguliraju prekomjerno izlučivanje sebuma, hidratiziraju i pomažu u održavanju pH vrijednosti epiderme.
Sprječavaju urastanje dlačica, a idealani su takođe i za njegu kože prije i poslije brijanja. 
losion-grafika-600x414

MASKE

Maske Biologique Recherche za profesionalnu ili kućnu upotrebu, sadrže visoke koncentracije aktivnih sastojaka kojima se postiže dubinsko čišćenje i stabilizira stanje kože ali i produžavaju blagotvorni efekti prethodno nanijetih proizvoda.

Maske sadrže esencijalne masne kiseline kojima se obnavlja proteolipidni zaštitni sloj kože. Naše maske pomažu regeneraciji, hidrataciji, uspostavljanju balansa kože, ujednačavanju tena, umiruju i osvježavaju kožu, a namijenjene su svim tipovima kože.

maska1

SERUMI

Serumi Biologique Recherche sadrže aktivne sastojke, a njihovo djelovanje namijenjeno je neuravnoteženoj koži. Naši serumi zatežu, učvršćuju i tonifikuju kožu, ubrzavaju ćelijsku regeneraciju epiderma, hidrataciju, ublažavaju pigmentne fleke. Jednostavno, za lice koje blista od ljepote. 

Serumi su najčišće formulacije u lepezi proizvoda Biologique Recherche. Sadrže aktivne sastojke u obliku aminokiselina ili kratkih peptida, s minimumom konzervansa.  Serumi se mogu koristiti sami ili pomiješani.

Remodeling Face tretman omogućuje optimiziranje njihovog djelovanja tokom tretmana u kozmetičkom salonu.

serumi
  • .
  • Autentični serumi
  • Lice
  • Završni serumi

KREME I EMULZIJE

Ovi preparati se nanose na lice, vrat i dekolte. U izbalansiranim količinama snabdijevaju kožu potrebnim sastojcima biljnog, biološkog i morskog porijekla, kao i sastojcima dobijenim biotehnološkim postupcima.

Zahvaljujući posebnoj teksturi, hidriraju kožu ali ne ostavljaju mastan sloj na koži. Lako se nanose, a zbog bogate koncentracije aktivnih sastojaka, optimalni rezultati se postižu i malim količinama nanijete kreme.

U okviru većine programa za njegu kože preporučuju se dvije različite kreme, jedna za dan, druga za noć.

beauty, plastic surgery, anti-aging, people and health concept - beautiful young woman applying creme to her face with lifting arrows over blue background
  • .
  • Hidratacija kože
  • Lice
  • Regenerativne kreme
  • Za smirivanje crvenila
  • Zatezanje kože

ZAŠTITA OD SUNCA

Biologique Recherche je nakon više godina istraživanja lansirao inovativnu, efikasnu liniju proizvoda koji vijerno prate epiderm kroz sve tri faze koje se vezuju za sunčanje: od pripreme, preko zaštite kože tokom izlaganja suncu, do obnavljanja kože poslije sunčanja.

Ovaj metod podrazumijeva njege kože u tri faze: Priprema, zaštita, reparacija, a zasniva se na ciljanim proizvodima: Preparation U.V., Protection U.V. (SFP 25 i SPF 50) i Reparation U.V. koji se primjenjuju prije, tokom i poslije izlaganja suncu.

fashion and lifestyle concept - beautiful woman in hat enjoying summer outdoors