Serum Liposmose


Lice and Serumi


Serum Liposmose protiv natečenosti za područje oko očiju, posebno je kreiran za ovo krhko područje. Pruža trajno rješenje za sve probleme kože oko očiju, revitalizira, ojačava, štiti, a natečenost je vidljivo smanjena.

Serum je tečne i ultra prodorne teksture i idealan je za krhko područje donjih i gornjih kapaka.

Kontura oka je vrlo osjetljivo područje, s epidermisom koji je 5 do 7 puta tanji od ostatka lica. Lišena hipoderme, koža je osjetljivija na unutrašnje i vanjske faktore, zbog čega se često pojavljuju podočnjaci. Bilo da je uzrokovana zadržavanjem vode ili viškom masti,  podočnjake oko očiju treba tretirati na neovisan i komplementaran način.

Liposmose serum pruža cjelovit odgovor na probleme područja oko očiju.

Ekstrakt crvene alge stimulirat će protok vode u retencijskim područjima kako bi ograničio njeno nakupljanje i prisustvo podočnjaka usljed zadržavanja vode. Tetrapeptid će svojim lipolitičkim djelovanjem pospješiti razgradnju lipida i pomoći u smanjenju volumena i dubine masnih podočnjaka. Učvršćujući aktivni sastojci imat će “lifting efekt” na podočnjake usljed starenja. Koža oko oka je ojačana kako bi se bolje borila protiv svakodnevnih agresija.

Tokom korištenja seruma, volumen podočnjaka je zaglađen, pogled je oživljen i svjež.