TIJELO-BAN

U Biologique Recherche smo svjesni da kožom dišemo, dodirujemo, pamtimo i ona je naš najveći senzor.
Zbog prirodnih i fizioloških razloga, epiderma tijela je osjetljivija na dehidraciju. Kako starimo, stanice su manje kohezivne
i prirodni proces pilinga i ćelijska regeneracija usporavaju. Naša koža često je zanemarena ispod odjeće i općenito joj nedostaje redovne njege.
Naši tretmani za njegu tijela uklanjaju, ponovno oblikuju i toniraju tijelo kako bi pomogli u obnovi uravnotežene siluete, glatke kože, laganih nogu.
Biologique Recherche tretmani za njegu tijela kombiniraju proizvode i postupke čiji fokus je na personaliznom pristupu svakoj osobi.

PRIPREMA I ČIŠĆENJE KOŽE

Transformativni tretmani tijela počinju sa pripremom, čišćenjem i detoksikacijom kože. Biologique Recherche koristi istu metodologiju za njegu i tretmane tijela, koja je u upotrebi kod tretmana za njegu lica, eksfolijaciju kože i vraćanje zdravog sjaja. Faza pripreme je ključni dio programa njege tijela i maksimizira rezultate specifičnih tretmana.

Korištenje Losiona P50 je osnovna etapa u pripremi epiderme za tretman. Losion pročišćava kožu, poboljšava tonus i uspostavlja ravnotežu kiselosti zahvaljujući blagom eksfolijantnom dejstvu, pripremajući tako kožu za dalji tok tretmana. Nježno uklanja mrtve stanice i uravnotežuje epidermu.

 

KREME ZA TIJELO 

Kreme za tijelo uljepšavaju i regenerišu kožu i oblikuju siluetu. U ovoj važnoj fazi njege tijela postižu se balans, čvrstoća i bolji tonus. Inovativnim proizvodoma Biologique Recherche, stimulišu se sinteza  dermalnih vlakana i ubrzava proces obnavljanja epiderma.

Radom na zaštiti i rekonstrukciji epidermisa poboljšava se kvaliteta i funkcije kože. Epidermis je dinamična struktura koja igra važnu ulogu u obrambenom sistemu tijela. Naši tretmani reoblikuju tijelo, zatežu kožu, doprinose mršanju, nestanku ožiljaka, strija i drugih nepravilnosti na koži tijela. 

SERUMI, ULJA I KOMPLEKSI

Biologique Recherche nudi lepezu specifičnih ulja i kompleksa namijenjenih tretiranju, popravku i poljepšavanju kože tijela. Mogu se koristiti samostalno ili u kombinaciji s kremama za poticanje djelovanja njihovih aktivnih sastojaka. Brzo se upijaju i ne ostavljaju masni okluzivni film na koži. Specifična ulja i kompleksi, u kombinaciji s tretmanima pomažu izbacivanju toksina, viška vode, masti, pojačavaju cirkulaciju.