Le Grand, serum sa čak 27 aktivnih sastojakaLe Grand Sérum

Eliksir sublimator

Za kožu podložnu preranom starenju

Od svih aspekata starenja, najvidljiviji su oni koji su povezani sa kožom. Iako kvalitet kože djelomično spada u naše genetsko nasljeđe,  starenje kože očituje se sve ranije i ranije i naglašeno je hormonskim nedostatcima menopauze, pretjeranim izlaganjem suncu i svim situacijama oksidativnog stresa usljed štetnog djelovanja viška slobodnih radikala.

Stoga zaustavljanje produkcije hormona estrogena inducira smanjenje vlakana kolagena i elastina. Stanice derme mijenjaju čak i koheziju tih stanica, koža se opušta i gubi fleksibilnost. S druge strane, ultraljubičaste zrake ubrzavaju degradaciju sastojaka kože u pogledu njene konstrukcije. Koža postaje tanja i manje otporna.

U mladom organizmu, slobodni radikali, nestabilne molekule našeg metabolizma , uglavnom bivaju zarobljeni i pretvoreni u supstancu pomoću sistema protiv slobodnih radikala. Ova linija odbrane gubi svoju djelotvornost tokom vremena. Kada su slobodni radikali u prekomjernim količinama u tijelu, napadaju stanične membrane i našu dragocjenu DNA. Dakle, oni su odgovorni za prerano starenje, uzrokujući degradaciju kolagena i naglašavanje bora.

Koža lica je tanja i manje otporna od kože tijela, te je izložena svim vanjskim agresijama kao što je sunčevo zračenje. Stoga joj je potrebno pružiti prilagođene tretmane.

 

Odgovor iz kompanije Biologique Recherche:

 

Prije deset godina Yvan Allouche, osnivač Biologique-recherche, napravio je  je Grand Millesime. Danas, njegov sin, doktor Philippe Allouche sa svojim timom, prepisuje ovaj koncentrat  koji pruža zdrav i živahan sjaj  kože, ali sada više kao zaštitni, ali i više upućen na osjetila. Le Grand Serum je pravi koncentrat za tretman koji nudi trajnu blistavost lica. Bezvremenski serum sa trenutnim djelovanjem. Ograničena serija i ekskluzivna po kvaliteti  formule i načinu prezentiranja i pakovanja.

Formula najbogatija aktivnim sastojcima od svih seruma Biologique Recherche

Sa 27 aktivnih sastojaka, Le Grand Serum je sveprisutni serum koji omogućava globalno djelovanje. Kožu čini otpornijom na starenje i  agresije. Eliksir sublimator, djeluje kao pravi koncentrat ljepote čiji se učinci postepeno intenziviraju tokom primjene. Preporučuje se za sva stanja kože (Instants de Peau®)

 

 

Djelovanje:

– Pomaže u sprečavanju preranog starenja epiderme.

– Podiže tonus, revitalizira i smiruje kožu.

– Pomaže jačanju prirodnog sistema odbrane kože.

– Osvjetljava ten i vlaži gornje slojeve epiderme.

Rezultati:        

– Izuzetan rezultat, vraća volumen, podiže tonus  i osvjetljava kožu

– Koži pruža istinski zdrav i blistav izgled

 

Aktivni sastojci  protiv znakova preranog starenja epiderme: 

Aminokiseline, kompleks na bazi ekstrakta zove, kestena i odgaline, ekstrakt potočarke.

Aktivni sastojci protiv slobodnih radikala: 

Ekstrakt mimoze, ekstrakt brusnice, ekstrakt Wasabi, vitamin B1, B6, PP, jabučni ocat.

Umirujući aktivni sastojci: 

Polisaharidi bogati Rhamnosom, ekstraktom Kudzu, Karvanovim esencijalnim uljem, esencijalnim uljem jasmina.

Aktivni sastojci za vlaženje: 

Rekonstituirani prirodni faktori hidratacije, hijaluronska kiselina, hrizobian guma, ekstrakt svile, glukonolakton, vitamini B3.

Aktivni sastojci za tonus: 

Ekstrakt krastavca, kompleks na bazi ekstrakta vještičje lijeske (Hamamelis) i ekstrakta pljuskavice,  soka crne mahunice, esencijalnog ulja od metvice.

Doziranje:

Kod kuće: Ovaj serum čarobnog djelovanja može se primijeniti u kuri  od mjesec dana koja se može ponoviti. Na čistu kožu, nanesite  nekoliko kapi seruma Le Grand Sérum na cijelo lice, vrat i dekolte, ujutro i / ili navečer, laganim pokretima prema gore.

Napomena: Budući da je tako koncentriran i bogat aktivnim sastojcima, Le Grand Sérum se može koristiti sam. Međutim, u slučaju zrele kože, može se nanositi nakon preporučene kreme.

Format: za široku potrošnju: Bočica od 30 ml.

 

Više o ovom serumu pročitajte na linku OVDJE.