Venus Legacy: Revolucija oblikovanja lica i tijela

Venus Legacy jedan od najsavremenijih tretmana koji efikasno pomaže u:

Redukciji celulita, strija, masnih naslaga, preoblikovanju lica i tijela, zatezanju i podmlađivanju kože lica i tijela, uklanjanju bora, vraćanju tijela u formu nakon poroda i mršanja, eliminaciji podočnjaka i drugih nesavršenosti na koži.

Ovaj tretman kombinuje četiri vrhunske tehnologije, a idealan je za tretiranje lica, ruku, bedara, stomaka, leđa, bokova, stražnjice. Rezultati mogu biti vidljivi već nakon nekoliko tretmana i to bez boli, nelagode ili vremena potrebnog za oporavak.

Zatezanje kože, uklanjanje celulita, smanjenje masnih naslaga postiže se zahvaljujući MP2 tehnologiji koja, osim snažnog efekta pomlađivanja, potiče obnovu stanica. Ovaj aparat stimilira kožu da sama radi na svojoj revitalizaciji i vraća izgubljeni tonus.

Po čemu je uređaj Venus Legacy jedinstven?

* Jedini uređaj koji koristi zaštićenu MP2 tehnologiju (stvaranje energije putem elektroda, koja zagrijava što daje najbolje rezultate kod pomlađivanja i zatezanja kože)
* 100% siguran i ugodan tretman bez oporavka i komplikacija
* Brz tretman koji tretira znatno veće površine tijela
* Pogodan za sve tipove kože tokom cijele godine
* Potiče razvoj novih kapilara što poboljšava dotok kisika
* Stimulira direktno i indirektno proizvodnu kolagena
* Pomlađuje i potiče obnovu i jačanje kože na više nivoa
* Djeluje na starenje ćelija jer duboko prodire u kožu

venuscollage

Koliko je tretmana potrebno?

Za lice je potrebno oko 6 tretmana zavisno o stanju kože i očekivanjima.
Za tijelo je potrebno 6-8 tretmana zavisno o tretiranoj regiji.

Koliki je potreban razmak između tretmana?

Razmak između tretmana je 10-21 dan.

Kada se vide rezultati?

Odmah nakon tretmana se vide rezultati osvježenja i popravljanja kvalitete kože. Tokom narednih mjeseci rezultati su sve bolji zbog potaknute lančane reakcija. Konačne rezultate vidimo za 4-6 mjeseci nakon zadnjeg tretmana.

Kako je počela revolucija oblikovanja lica i tijela?

San većine ljudi je bezbolno nehirurško oblikovanje lica i tijela bez komplikacija i oporavka. Upravo to nudi uređaj Venus Legacy koji je postavio najnovije temelje nehiruškog oblikovanja tijela i lica. MP2 tehnologija uređaja Venus Legacy koja se sastoji od radio valova i magnetske energije je najveće i najnovije današnje dostignuće u estetici. Kombinacija radio valova i magnetske energije je dobitna kombinacija. 

venus legacy

Kako djeluju radio valovi?

Radio valovi se temelje na elektromagnetskoj energiji koji prolazom kroz kožu ovisno o vrsti tkiva gdje prolaze stvaraju toplinu zbog otpora tkiva prolazu radio valova. Uslijed topline dolazi do oštećenja vezivnog tkiva što je osnova pomlađivanja svih tretmana. Uslijed oštećenja, organizam stvara novi kolagen uz jačanje oštećenog vezivnog tkiva. Metabolizam se ubrzava, a masne stanice smanjuju svoju veličinu. Pri tome dolazi do jakog efekta pomlađivanja kože.

Kako djeluje elektromagnetska energija?

Naše ćelije zavise o različitim koncetracijama iona. Ukoliko dolazi do poremećaja u koncetraciji iona one više ne funkcišu normalno te dolazi do razvoja bolesti. Već su stari Grci i Rimljani primjetili dobre efekte magnetne energije. Prvi znak bolesti ili poremećaja se bilježi na elektromagnetskom polju koje slabi, što je slabije to je teža bolest. Magnetna energija je osnova za život stanica i bez nje nema života. Danas je u medicini nemoguće nabrojati bolest ili poremećaj gdje magnetska energija ne pomaže. Osim za liječenje i oporavak magnetska energija se s velikim uspjehom počela primjenjivati u estetici te prvi uređaj koji se temelji na tome je Venus Legacy.

Magnetska energija je potrebna kao kisik da bi stanice normalno funkcionirale. Ukoliko se primijeni magnetska energija u dovoljnoj količini, naše ćelije doslovno ožive.

Šta je MP2 tehnologija? (Termomagnetna rejuvenacija)

MP2 tehnologija je najveće naučno dostignuće trenutno koje kombinira radio valove i elektromagnetsku energiju istovremeno. Ova tehnologija je prvi put primjena u uređaju Venus Legacy. Te dvije energije u zajedničko kombinaciji neizmjerno jačaju efekte i nadopunjuju se. Ovo je po prvi put da se te dvije energije istovremeno koriste što je najvažnije otkriće za pomlađivanje kože.

MP2 tehnologija osim snažnog efekta pomlađivanja potiče obnovu stanica. Ono što je najvažnije kod MP2 tehnologije je da stvara gustu mrežu ili matricu magnetske energije s radio valovima koja djeluje na sva 3 sloja kože te govorimo o tvz 3D pomlađivanju. Ova mreža zajedničke energije radi ujednačeno zagrijavanje kože što prije nije bilo moguće. Najbolji način pomlađivanja kože se postiže upravo ujednačenim zagrijavanjem. Možemo reći da je glavni način pomlađivanja kože upravo 3D pristup koja daje najefikasnije rezultate kod pomlađivanja, oblikovanja i zatezanja kože.

PRIPREMA I TOK TRETMANA

Prije prvog tretmana, vrši se mjerenje i forografiranje zona koje će biti tretirane. Osim pregleda trenutnog stanja procjenjuje se broj potrebnih tretmana za postizanje očekivanih rezultata, kao i zdravstveno stanje. 
Broj tretmana varira od osobe do osobe, a najbolji rezultati postižu
se redovnim dolascima.

Kada se udobno smjestite, terapeut će nanijeti gel na vašu kožu koji pomaže instrumentu da klizi po površini kože. Bira se odgovarajuća elektroda i tretman započinje blagim i neprestanim pokretima po površini kože. 
Osjećaj je uporediv s ugodnom toplom masažom. 

Tretmani traju od 40- 60 minuta, ovisno o području tretmana,
a rezultate možete očekivati kako tretmani napreduju.

CJENOVNIK VENUS LEGACY TRETMANA


Jedna zona                               220 KM
Paket jedna zona  (5+1)         1.100 KM

Dvije zone                                 330 KM
Paket dvije zone (5+1)            1.650 KM